طرز تهیه آش کلم آذربایجانی به روش سنتی
به گزارش انجمن های سایه، آش کلم، یک آش زمستانی تمام عیار است. شلغم خرد شده ای که در آن میریزید مسئولیت مبارزه با ویروس ها را برعهده می گیرد و سبزی های تازه اش هم حالتان را در روزهای سرماخوردگی بهتر می کنند. اگر این روزها زیاد سرفه می کنید و احساس می کنید فاصله ای تا تب و بدن درد زمستانی ندارید، به توصیه ما عمل کنید. ما طرز تهیه آش کلم آذربایجانی را در ادامه آورده ایم تا با خوردش روزهای سرد را آسان تر پشت سر بگذارید.
-
طرز تهیه آش کلم
کلم پیچ نیم کیلو
شلغم خرد شده سه عدد
هویج خرد شده چهار عدد
پیاز خرده شده دو عدد
نخود و لوبیا سه پیمانه
سبزی (تره،جعفری،گشنیر و برگ جغندر) ساطوری یک کیلو
آلو بخارا دو پیمانه
روغن پنج قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
-
طرز تهیه آش کلم
مرحله اول
نخود و لوبیایی که از شب قبل خیس کرده اید را در دو لیتر آب روی آتش تند به جوش بیاورید. سپس آتش را کم کنید و در قابلمه را برای دو ساعت ببندید تا نخود و لوبیا بپزد.
مرحله دوم
در خاتمه ساعت اول کمی نمک و فلفل در قابلمه بریزید و در خاتمه ساعت دوم، سبزی های ساطوری، سبزیجات خرد شده و آلو را در قابلمه بریزید و اگر لازم شد کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
مرحله سوم
آش را باز به جوش بیاورید و سپس شعله را برای 40 دقیقه دیگر کم کنید تا مواد در کنار هم بپزند.
در فاصله جا افتادن آش، روغن را روی شعله ملایم داغ کنید و پیاز را در آن خوب سرخ کنید. وقتی پیاز را از روغن بیرون آوردید، در همان روغن کمی زردچوبه و نعنا تفت دهید و آش را با آن تزیین کنید. بر خلاف آش رشته برای سرو این آش نیازی به استفاده از کشک ندارید.
منبع: کتاب کاله